Un mini curs pentru incepatori, in care o sa gasit informatii despre relee si contactori.
La trecerea curentului electric printr-un conductor, va lua naştere un câmp magnetic în jurul acestuia. În cazul în care conductorul este construit sub forma unei bobine, câmpul magnetic produs se va orienta în lungimea bobinei. Cu cât intensitatea curentului este mai mare, cu atât puterea câmpului magnetic este mai mare, toţi ceilalţi factori rămânând neschimbaţi.
Bobinele reacţionează la variaţia curentului prin ele datorită energiei stocate sub forma acestui câmp magnetic. La construirea unui transformator din două bobine înfăşurate în jurul unui miez magnetic comun, utilizăm de fapt acest câmp magnetic pentru a transfera energie electrică de la o înfăşurare la alta. Totuşi, există şi alte metode mai simple şi mai directe de utilizare a câmpurilor electromagnetice.
Câmpul magnetic produs de o bobină poate fi folosit pentru exercitarea unei forţe mecanice asupra oricărui obiect magnetic. În acelaşi fel folosim şi magneţi permanenţi pentru atragerea obiectelor magnetice. Diferenţa constă în faptul că acest electromagnet (format din bobină) poate fi pornit şi oprit prin închiderea şi deschiderea circuitului bobinei.
Mai explicit, o sa vedeti exact cum functioneaza un releu:
Testarea unui contactor daca lucreaza in parametrii - nivel basic, si fara a pune contactorul sub tensiune. Mai jos este explicat cum putem sa testam si un transformator daca functioneaza.
Don’t DIY your DCIM: With EcoStruxure™ IT software services, avoid added
expense, wasted time and a bruised ego
-
This is a sad tale about a swimming pool, a planning fallacy, and the
Dunning-Kruger effect. It should be titled: My Bloated DIY Ego: How I
Overestimated...
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu